top of page

מועצה ציבורית

ד"ר שירלי אברמי

יועצת, מרצה ואמנית. כיהנה בתפקידים בכירים בכנסת, ביניהם מנהלת היחידה לתיאום הפיקוח הפרלמנטרי, מנהלת מרכז המחקר והמידע (ממ"מ) ומנהלת ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת. היא לימדה מדיניות רווחה באוניברסיטאות ומכללות וכן את הקורס: 'הנגשת מידע למקבלי החלטות' במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית. פרסמה ספרי עיון, פרוזה ושירה, ומאמרים רבים בבמות אקדמיות וציבוריות.

Picture6.jpg

פרופ' רחל אליאור

חוקרת פילוסופיה יהודית, קבלה וחסידות. פרופ' אליאור היא פרופסור אמריטה בחוג למחשבת ישראל ומופקדת הקתדרה על שם ג'ון וגולדה כהן לפילוסופיה יהודית באוניברסיטה העברית בירושלים, מכהנת כעמיתת מחקר בכירה במכון ון ליר בירושלים ועורכת לשעבר של כתב עת "מחקרי ירושלים במחשבת ישראל". פרופ' אליאור כיהנה פעמיים כראש החוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים, פרסמה עשרות ספרים וזכתה בפרסים רבים על עבודתה המחקרית, ביניהם פרס גרשם שלום לחקר הקבלה מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים לשנת 2006. היא מכהנת כחברת המועצה הבינלאומית של הקרן החדשה לישראל, במועצה הציבורית של התנועה ליהדות מתקדמת בישראל ובפורום הבינלאומי של הספרייה הלאומית בירושלים. בשנת 2014 נבחרה כחברת כבוד של האקדמיה הברזילאית לפילוסופיה בריו דה ז'ניירו; בשנת 2016 זכתה בתואר דוקטור לשם כבוד מטעם ההיברו יוניון קולג' בסינסינטי ובירושלים, ובשנת 2017 זכתה לאות הוקרה לנשים פורצות דרך המוענק מטעם ויצ"ו ירושלים על פועלה למען החברה בישראל.

image.png

אברהם בורג

סופר, פעיל חברתי ואיש עסקים. מר בורג הוא פרופסור אורח באוניברסיטת ניו-יורק באבו דאבי, אוניברסיטת נוטרדם בארצות הברית ובאקדמיה לדיפלומטיה בוינה. מר בורג כיהן כיושב ראש הנהלת הסוכנות היהודית וההסתדרות הציונית העולמית, סגן יושב ראש הקונגרס היהודי העולמי, חבר כנסת וכיושב ראש הכנסת. מאמריו מתפרסמים בעיתונות בישראל ובעולם. כתב מספר ספרים, ביניהם "אלוהים חזר", "לנצח את היטלר" ו"הנה ימים באים".

אברהם בורג.jpg

ד"ר יוסי ביילין

סופר, פובליציסט ואיש עסקים. ד"ר ביילין כיהן במשך שנים רבות בתפקידים בכירים בשירות הציבורי וכנבחר ציבור – מזכיר הממשלה, חבר כנסת, סגן שר החוץ, סגן שר האוצר, שר הכלכלה, שר במשרד ראש הממשלה, שר הדתות, שר המשפטים ויושב ראש מפלגת מרצ. במשך שנים היה חבר בצוות הקרוב של שמעון פרס ז"ל והיה מעורב באופן ישיר ביוזמות מדיניות רבות. הוא השלים את לימודי הדוקטורט שלו מאוניברסיטת תל אביב, כותב טורים ופרשנויות בעיתונות ופרסם מספר ספרי עיון. ד"ר ביילין יזם את פרויקט "תגלית" והיה פעיל באופן ישיר בתהליך השלום בין ישראל לבין הפלשתינאים וביוזמות אזרחיות בין שני העמים. כיום הוא מכהן כיושב ראש "הלל" - ארגון הסטודנטים היהודי בישראל. בשנת 2009 זכה לאות לגיון הכבוד מטעם נשיא צרפת.

יוסי ביילין.jpg

פרופ' מרק ח. גלבר

פרופסור אמריטוס לספרות השוואתית, תרבות גרמנית-יהודית, ציונות-תרבותית ונחשב למומחה בינלאומי לצוויג. פרופ' גלבר כיהן פעמיים כראש המחלקה לספרויות זרות ובלשנות באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ייסד וניהל את אוניברסיטת הקיץ הבינלאומית לעברית, לימודי יהדות ולימודי ישראל לדוברי גרמנית בישראל וכיהן עשר שנים כראש המרכז ללימודים גרמניים ואוסטרים באוניברסיטת בן-גוריון. הוא סיים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטת ייל בארה"ב, ובשנת 1981 יזם וארגן את כנס צוויג הראשון בישראל. בשנת 2001 נבחר כחבר באקדמיה הגרמנית לשפות וספרות (Darmstadt). פרופ' גלבר כתב וערך ספרים ומאמרים רבים, ביניהם מחקרים אודות פרנץ קפקא, מקס ברוד, מרטין בובר, תיאודור הרצל, אליאס קנטי, תומאס מאן, יוזף רות ושטפן צוויג. הוא שימש כפרופסור אורח באוסטריה, גרמניה, ארה"ב, בלגיה, סלובניה, סין וניו זילנד, וזכה בפרסים רבים, ביניהם העיטור הגבוה ביותר מטעם הרפובליקה של אוסטריה - עיטור צלב הכבוד האוסטרי למדע ואומנות דרגה ראשונה לשנת 2018.

Picture2.jpg

ד"ר שטפן ליט

חוקר ואוצר למדעי הרוח הכללים וארכיונאי לאוספים הלועזיים בספרייה הלאומית בירושלים - במסגרת זאת נכלל גם האוסף של שטפן צוויג. ד"ר ליט כיהן כפרופסור אורח באוניברסיטת גראץ באוסטריה וחקר באוניברסיטאות ארפורט ודיסלדרוף בגרמניה, אוניברסיטת בר אילן והאוניברסיטה העברית בירושלים. הוא למד היסטוריה ומדעי היהדות באוניברסיטה החופשית בברלין ובאוניברסיטה העברית ירושלים, ומחקריו עוסקים בהיסטוריה יהודית של העת החדשה המוקדמת. ספריו האחרונים הם "שטפן צוויג: מכתבים על יהדות", שראה אור בגרמנית בשנת 2020 ובו הוא מציג לראשונה 120 מכתבים של שטפן צוויג לאישים שונים סביב יהדות ו"שטפן צווייג: אגדות וסיפורים יהודיים (2022).

Picture3.jpg

צילום: יוראי ליברמן

אורן נהרי

עיתונאי, עורך, מרצה וכותב ספרי עיון. מר נהרי שימש כעורך חדשות החוץ בערוץ 1 והפרשן הבינלאומי באתר חדשות וואלה, הוא מרצה מבוקש, הן במסגרות אקדמיות והן במסגרות אחרות, בתחומי דעת רבים ומגוונים – מהיסטוריה, דרך מדע ועד תרבויות שונות. מר נהרי כתב טורים ופרשנויות בכלי תקשורת רבים ומרבה להופיע כפרשן בתוכניות טלויזיה ורדיו לאירועים בינלאומיים. שימש במשך שנים רבות עורך חדשות החוץ של ערוץ 1, במסגרת זו סיקר מהשטח את הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בדרום אפריקה, את רצח העם ברואנדה, את הטיהור האתני בקוסובו, את פיגועי 11 בספטמבר, וכן ראיין ראשי מדינות ואישים חשובים ברחבי העולם. היה ממייסדי שתי תוכניות טלויזיה לחדשות חוץ שהיו מאד פופולריות בישראל – "רואים עולם" ו"גלובוס". מר נהרי כתב וערך ספרי עיון שונים ורבים. בשנת 2013 זכה בפרס סמולר ג'וינט על תרומתו רבת השנים בשידור תוכניות שעוסקות בעם היהודי ובתפוצות.

אורן נהרי.jpg

עו"ד איילת נחמיאס-ורבין

משפטנית ואשת ציבור. עו"ד נחמיאס ורבין מכהנת כיושבת ראש מכון הייצוא, כסגנית נשיא התאחדות התעשיינים בישראל וכיו"ר מיזם JREADY של הסוכנות היהודית, העוסק ביצירת תשתית לחוסן בקהילות היהודיות במצבי משבר, וכן כיו"ר הקרן לנפגעי טרור של הסוכנות. לאחר שנים בתפקידי ניהול במגזר העסקי, נבחרה נחמיאס ורבין לכנסת ועסקה בסוגיות חברתיות וכלכליות רבות. על פעילותה בכנסת זכתה לאות הפרלמנטר המצטיין מטעם המכון הישראלי לדמוקרטיה לשנת 2016. נחמיאס ורבין נחשבת מומחית מובילה בתחומי הממשל התאגידי, כיהנה ומכהנת בדירקטוריונים בענפים מגוונים במשק ומרצה בלהב הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב מאז 2005.

איילת נחמיאס ורבין.jpg

יהושע סובול

מחזאי, במאי, סופר ופובליציסט. מר סובול כתב עשרות רבות של מחזות ונחשב למחזאי הפוליטי והחברתי החשוב בישראל. יצירותיו עוסקות בשאלות חברתיות, שאלות של זהות, היסטוריה ואתוס. מר סובול עבד כעיתונאי בעל המשמר, למד פילוסופיה באוניברסיטת סורבון בפריז והיה המנהל האומנותי של תיאטרון חיפה. מחזותיו הוצגו ברחבי אירופה וארה"ב והועלו בפסטיבלים בינלאומיים לתיאטרון. כתב בין היתר את המחזה נפש יהודי (1982), סינדרום ירושלים (1987) וגטו (1984) אשר זכה להצלחה בינלאומית רבה, הוכרז בבריטניה כמחזה השנה בשנת 1989, תורגם לעשרות שפות והועלה על בימות וינה, קלן, טורונטו, אוסלו, לוס אנג'לס, פריס, ברלין ווושינגטון.

יהושע סובול.jpg

פרופ' רות פיין

ראשת החוג ללימודים ספרדיים ולטינו-אמריקניים באוניברסיטה העברית בירושלים. פרופ' פיין מתמחה בתורת הספרות, בסיפורת תור הזהב הספרדי (בדגש על יצירתו של סרוונטס), בספרות של המומרים האיבריים ובספרות של אמריקה הלטינית בת זמננו. פרופ' פיין היא מייסדת ונשיאה של אגודת ההיספניסטים בישראל, חברה בוועד המנהל של האיגוד הבינלאומי של תור הזהב (AISO) וסגנית נשיא של האיגוד הבינלאומי של ההיספניסטים (AIH) ושל האגודה הבינלאומית של הסרוונטיסטים. בשנת 2013 הוענק לה ע"י מלך ספרד תואר כבוד (La Orden del Mérito Civil) על קידום הספרות והתרבות הספרדית, ובשנת 2016 הוענקה לה חברות באקדמיה הספרדית המלכותית (Real Academia Española).

רות פיין.jpg

יעקב פרי

איש עסקים. שירת במשך שלושה עשורים בשירות הביטחון הכללי של מדינת ישראל עד שמונה לראש השירות. לאחר פרישתו, מילא תפקידי ניהול בכיר במשק ביניהם נשיא ומנכ"ל חברת הסלולר סלקום ויו"ר בנק טפחות. מר פרי כיהן כשר המדע והטכנולוגיה בממשלת ישראל וכחבר כנסת. במשך השנים כיהן כחבר הנהלה בארגונים שונים, ביניהם יו"ר ההנהלה הציבורית של מרכז רבין, חבר הנהלת התזמורת הסימפונית ירושלים, יו"ר ההנהלה של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, יו"ר אגודת ידידי בית החולים שיבא ויו"ר דירקטוריון בית התפוצות.

יעקב פרי.jpg

פרופ' אריה קיזל

סגן דיקן הפקולטה לחינוך וחבר סגל החוג למדעי הלמידה וההוראה (שעמד בראשו פעמיים) באוניברסיטת חיפה. כיהן כנשיא האגודה הבינלאומית לפיסולופיה עם ילדים (ICPIC) בין השנים 2017-2022. פרופ' קיזל ייסד את הפורום האקדמי הישראלי לפילוסופיה עם ילדים ואת האגודה הים תיכונית לפילוסופיה עם ילדים. מכהן כחבר הנהלת הקתדרה של אונסק"ו לפילוסופיה עם ילדים. תחומי מחקריו ופרסומיו: פילוסופיה של החינוך, פילוסופיה ל/עם ילדים, חקר תוכניות לימודים וספרי לימוד וחקר נרטיבים של קבוצות חברתיות. חיבר עשרות מאמרים ופרקים בתחומים אלה ופרסם את הספרים: "היסטוריה משועבדת: ניתוח ביקורתי של ספרי לימוד בהיסטוריה כללית" ו"הנרטיב המזרחי החדש בישראל". ערך את המהדורה העברית של מדריך אונסק"ו להערכת ספרי לימוד ואת הספר Philosophy with Children and Teacher Education. פרופ' קיזל שימש כראש הוועדה הישראלית-גרמנית לחקר ספרי לימוד (2010-2015) והוא מוביל פרויקטים חינוכיים בינלאומיים בנושא דיאלוג בחינוך.

אריה קיזל.png
bottom of page